Radnici Diokija: Predsjedniče, ako želite spasiti vlastiti obraz vratite Diokiju 200 tisuća kuna!

Radnici Diokija: Predsjedniče, ako želite spasiti vlastiti obraz vratite Diokiju 200 tisuća kuna!

Foto: Index

"JEDNA pravomoćna presuda, jedan kazneni postupak u tijeku i kaznene prijave koje pripremaju  'preveslani'  bivši radnici su dovoljan dokaz da su novci koje ste dobili za vašu kampanju sumnjivog porijekla i ignoriranjem te činjenice si samo nanosite daljnju političku štetu", stoji u otvorenom pismu Udruge radnika i bivših radnika DIOKI d.d., Zagreb.

> Josipović neće Robertu Ježiću vratiti donaciju od 200 tisuća kuna

Naime, radnici su pisali pismo predsjedniku Josipoviću u vezi donacije u iznosu od 200.000,00 kn koje je dobio od tvrtke DIOKI d.d., Zagreb, za vrijeme predsjedničke kampanje, a koje je obećao vratiti u slučaju dokazanih ilegalnih radnji. Podsjetimo kako smo iz Ureda Predsjednika dobili negativan odgovor o povratu 200 tisuća kuna jer se presuda Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL "ne odnosi na DIOKI d.d. već na  tvrtku Dioki Holding AG, Banhofstrasse 10, CH.63 Zug iz Švicarske".

Radnici i bivši radnici Diokija smatraju kako Josipovićevo obrazloženje ne stoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je pravomoćno utvrđeno kako je novac isplaćen Ivi Sanaderu uplaćen na račun tvrtke Dioki Holding A.G. koja je u vlasništvu Roberta Ježića i koja je je u vrijeme uplate 200.000,00 kn bila većinski vlasnik tvrtke DIOKI d.d., Zagreb, ostvarile su se vaše retpostavke za povrat sredstava koje ste dobili za vašu predsjedničku kampanju, a koje ste javno obećali vratiti u slučaju dokazanih ilegalnih radnji", podsjećaju radnici dodajući da se protiv Ježića vodi i postupak za pogodovanje u vidu pozajmice od 15 milijuna kuna i prodaje električne energije ispod tržišne cijene bivšoj tvrtci Roberta Ježića DIOKI d.d., Zagreb, od koje je Josipović dobio spomenutu donaciju.

"Diokijevci" naglašavaju kako je Josipović u inauguracijskom govoru naglašavao kako neće posustati u beskompromisnom obračunu s korupcijom, gdje god se pojavi.

"S obzirom da ste u svojoj kampanji zagovarali novu pravednost, pojam toliko nepoznat na ovim prostorima, ovim putem od vas tražimo da postupite u skladu s vašom politikom  pravednosti i vratite tu donaciju na račun tvrtke DIOKI d.d., Zagreb koja se zbog mutnih radnji nalazi u stečajnom postupku iz kojeg će jedino radnici koji su gradili tu tvrtku ostati uskraćeni za pravednost koju tako gorljivo propovijedate. Nudimo vam priliku da se iz ove priče izvučete čista obraza i dokažete da u ovoj državi  postoje političari koji stoje iza svojih riječi i danog obećanja", zaključuje se na kraju pisma.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara