Radnici Vodovoda i kanalizacije zahvalili se Kerumu na pruženoj prilici potpisima za njegovu kandidaturu

Radnici Vodovoda i kanalizacije zahvalili se Kerumu na pruženoj prilici potpisima za njegovu kandidaturu

Foto: Index

PEDESET radnika Vodovoda i kanalizacije, splitske gradske komunalne tvrtke, danas je na čelu sa zamjenicom direktora Radojkom Jeločnik, inače, kumom Nevenke Bečić, stiglo na Rivu pred prostorije HGS-a, gdje se skupljaju potpisi za kandidaturu Željka Keruma za još jedan mandat na čelu Splita.

"Javili su se i mladi i stari..."

Jeločnik je Indexu objasnila kako je došlo do ove akcije.

"Bio je to prijedlog novih i starih djelatnika. Stari su radili na neodgovarajućim mjestima, a ja sam im dala mogućnost da iskažu svoje kvalitete. Javili su se i mladi djelatnici koje smo primili i koji još rade na određeno. Tražili su da daju podršku gradonačelniku koji im je vratio dostojanstvo i vjeru u ljude. Sada znaju da su vrijedni i korisni članovi ovog društva. U vrijeme kada se gube radna mjesta, gradonačelnik je zaposlio dosta ljudi. Između ostalog i jednog djelatnika koji je bio gotovo pa socijalni slučaj, a nije ništa tražio. Radnici su me animirali da ih povedem da se zahvale Željku Kerumu koji ih je primio na njihova radna mjesta", kaže Jeločnik. 

"Nema novih radnih mjesta bez pozitivnog rezultata"

Index je već dosta pisao o kadroviranju u Vodovodu i kanalizaciji pa nije nepoznato da su se među ostalim zapošljavali i kadrovi HGS-a i SDP-a, uglavnom bez natječaja.

Jeločnik se osvrnula i na to. "Ne bi nikoga mogli zaposliti da nemamo pozitivan poslovni rezultat, a svi najprije moraju proći probni rok te se dokazati na povjerenim im zadaćama", kaže zamjenica direktora Vodovoda i kanalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpis za kandidaturu Željka Keruma stavili su i njegova nećakinja Daliborka, ali i Miro Alač, sin Vesne Alač, SDP-ove članice Županijske skupštine i pročelnice Službe zajedničkih poslova. Oboje su zaposleni tijekom aktualnog Kerumovog mandata.

"Splitu treba Željko Kerum još četiri godine"

O tome da treba podržati gradonačelnika u novom pohodu na Banovinu radnici Vodovoda i kanalizacije uopće ne dvoje, a evo što kaže Jeločnik.  

"Splitu bi svakako trebalo još četiri godine mandata Željka Keruma jer smo direktor Antonio Kardum i ja preokrenuli dugi niz godina vrlo loš poslovni rezultat Vodovoda i kanalizacije. Već sada imamo velike prihode i tako bi trebalo nastaviti. Dvadeset i jedan djelatnik nama je tri godine na bolovanju, njih bi trebalo zbrinuti i uzeti 20 mladih ljudi i da Vodovod i dalje napreduje. Odgovorno tvrdim da Vodovod nikada neće biti onaj stari gdje se govorilo: "Neka voda teče, baš me briga", i gdje se nije naplaćivala usluga."

"U Vodovodu nema uhljeba"

Pitali smo Jeločnik i prognozu izbora. Umjesto toga, dobili smo recept uspjeha u Vodovodu i kanalizaciji.

"Jesam došla sa političkom opcijom, ali nikada se nisam ponašala kao političarka. Zasukala sam rukave i radila. Zajedno s direktorom Kardumom sve smo povukli da rade i zarade svoju plaću. Nikada nisam političarila. Neka svi slijede naš primjer. Kerum nam nije dao nikakvu uputu, samo je rekao da radimo kao da je u pitanju naša firma i da će se onda pokazati rezultati, što se i dogodilo. I nije istina što neki govore, uhljeba kod nas nema", decidirana je Jeločnik. 

Tvrdi da zbog potpisivanja kandidature za Keruma posao nije patio, jer su stranke naručene iza 13 sati, a radnici su do Rive potegli za vrijeme marende.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara