SAD objavio satelitske snimke: Rusija je gađala ukrajinske snage sa svog teritorija!

SAD objavio satelitske snimke: Rusija je gađala ukrajinske snage sa svog teritorija!

Foto: US State Department

SJEDINJENE DRŽAVE u nedjelju su objavile satelitske snimke koje, tvrde, dokazuju da Moskva s ruskog teritorija iz topništva puca na položaje ukrajinske vojske. Američki State Department je elektroničkom poštom poslao te snimke s komentarom DNI-ja, ureda ravnatelja američke obavještajne službe, koje služe kao "dokaz da Rusija gađa Ukrajinu" kako bi poduprla proruske separatiste na istoku zemlje. Četiri snimke pokazuju dijelove rusko-ukrajinske granice.

Moskva šalje teže i jače raktne bacače

Dvije pokazuju skupinu višecjevnih raketnih bacača i skupinu samohodnih haubica, za koje američka vlada tvrdi da su ruski sustavi na ruskom teritoriju. Na satelitskim snimkama vide se i krateri u zemlji blizu vojnih položaja s ukrajinske strane granice.

Na trećoj se vidi teško oružje iz Rusije za koje Washington kaže da ga proruski separatisti dovlače iz unutrašnjosti Ukrajine. SAD je u četvrtak objavio da posjeduje dokaze da je Rusija gađala ukrajinske snage sa svog teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva usto planira pobunjenicima poslati "teže i jače raketne bacače", rekla je zamjenica glasnogovornika State Departmenta Marie Harf, pozivajući se na izvore u američkoj obavještajnoj službi.

Oružje i dalje prelazi granicu

Po njezinim riječima, američke informacije govore da nakon rušenja malezijskog zrakoplova 17. srpnja oružje "i dalje prelazi granicu" prema Ukrajini.

Moskva pak niječe da se izravno upliće u ukrajinski sukob i optužuje Washington da želi ocrniti Rusiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara