Saborski restoran zaobišao fiskalizaciju: Poslužuju političare, ali ne izdaju fiskalne račune!

Saborski restoran zaobišao fiskalizaciju: Poslužuju političare, ali ne izdaju fiskalne račune!

Screenshot: YouTube

HRVATSKI Sabor je krajem 2012. godine donio Zakon o fiskalizaciji, prema kojem je ugostiteljima i trgovcima uvedena obveza izdavanja fiskalnih računa, Ipak, institucija koja građanima nameće zakone, ovaj je zakon sama uspjela izbjeći.

Naime, kako je Indexu potvrdila glasnogovornica Hrvatskog Sabora, restoran u kojem svakodnevno jedu i piju političari izuzet je od obveze izdavanja fiskalnih računa, budući da se radi o internom restoranu koji obavlja usluge za vlastite članove.

"Mi smo pribavili mišljenje Ministarstva financija prema kojem je saborski restoran dobio status interne kantine i sukladno toj odredbi saborski restoran je izuzet od primjene Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom", kazala je za Index glasnogovornica Sabora Marina Buntić Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je kako u saborskom restoranu poslužuju samo članove sabora i zaposlenike sabora te se prema tome ne radi o komercijalnom restoranu koji podliježe obvezi fiskalizacije. Dodala je i kako političarima redovito za usluge izdaju račune, ali ne one fiskalne.

"Saborski restoran sigurno nije jedini interni restoran u Hrvatskoj koji nije obvezan izdavati fiskalne račune", zaključila je Buntić Juričić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara