Sikirica uspio sa žalbom: Šef HSS-a u Splitu oslobođen, vraća se svim dužnostima

Sikirica uspio sa žalbom: Šef HSS-a u Splitu oslobođen, vraća se svim dužnostima

Ilustracija: Index

PREDSJEDNIŠTVO splitskog HSS-a odlučilo je da se predsjednik Željko Sikirica vrati svim statutarnim obvezama oko organiziranja i zastupanja Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke u Splitu.

U HSS-u navode da Sikirica od srijede zastupa ponovno njihovu stranku prema javnosti jer su za to nastupile normalne okolnosti.

Ističu kako je Sikirica u ožujku dobio presudu splitskog Županijskog suda prema kojoj se oslobađa optužbe da je počinio kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak politici

Kako smo pisali, Sikirica je lani na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje na uvjetnu kaznu zatvora. Prijavila ga je supruga, a sud ga je osudio unatoč tome što su djeca nastavila živjeti s njim.

Zbog presude, Sikirica je najavio da će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika splitskog HSS-a, no ostavku mu u stranci nisu prihvatili. Na osuđujuću presudu, Sikirica je podnio žalbu koja je, sudeći po informacijama iz HSS-a, urodila plodom, odnosno, dovela do oslobađajuće presude.

Kako navode HSS-ovci, sada više nema nikakvih prepreka da se Sikirica u punoj mjeri posveti političkom radu i pripremi za lokalne izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara