Sindikat biciklista zagrebačkoj zimskoj službi: Očistite i biciklističke staze

Sindikat biciklista zagrebačkoj zimskoj službi: Očistite i biciklističke staze

Foto: Sindikat biciklista

SINDIKAT biciklista uputio je zagrebačkoj zimskoj službi dopis u kojem su ih zamolili da uz prometnice čiste i biciklističke staze. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada su biciklističke staze danima bile zatrpane snijegom, iz Sindikata biciklista odlučili su preventivno reagirati čim su nad Zagrebom zalepršale prve pahulje.

"Sudeći po prošloj godini, zimske službe čišćenja ne mare za biciklističke prometnice u gradu, na kojima snijeg isto tako ometa promet, pogotovo ako traka služi za odlaganje počišćenog snijega", tvrde iz Sindikata biciklista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su jutros Gradskom uredu za promet urudžbirali zahtjev da se i biciklističke prometnice uključe u obvezu čišćenja snijega.

"Budući da se svake snježne sezone zagrebački biciklisti bore s istim problemom – neočišćenim biciklističkim stazama, ove smo godine odlučili reagirati i uputili smo Gradu dopis kojim tražimo uključivanje obveze čišćenja staza u Odluku o komunalnom redu i Operativni program zimske službe. Time bi se, uz ostale javne površine, i biciklističke staze trebale čistiti pri visini snijega od pet centimetara, a led uklanjati odmah po nastanku. Danas je već najavljeno da će se stvoriti snježni pokrivač, pa ovim putem još jednom molimo Zimsku službu. Pa, nadajmo se pozitivnom ishodu!", poručio je Vladimir Halogota, voditelj sekcije za infrastrukturu Sindikata biciklista.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara