Snježno nevrijeme zahvatilo središnju Europu: U Varšavi 80.000 kućanstava bez struje

Snježno nevrijeme zahvatilo središnju Europu: U Varšavi 80.000 kućanstava bez struje

Ilustracija: AFP

PROLJEĆE je ove godine, čini se, odlučilo zaobići veći dio Europe. Tijekom uskrsnog vikenda središnju je Europu zahvatilo snažno snježno nevrijeme, koje je prouzročilo brojne probleme - od kaosa u prometu pa sve do prekida isporuke električne energije tisućama kućanstava.

Kako javlja BBC, u protekla je 24 sata na području Češke i Slovačke palo gotovo pola metra snijega. Slično je i na sjeveroistoku Poljske, gdje je palo nešto više od 30 centimetara snijega. Promet je na tim područjima gotovo u potpunosti blokiran.

U Varšavi je bez struje ostalo više od 80.000 kućanstava. Prema prognozama meteorologa, situacija se u sljedećih nekoliko dana neće drastično poboljšati, pa se očekuje da će kaos potrajati još neko vrijeme.

U Moskvi više od pola metra snijega

Visina snijega u Moskvi dosegnula je danas 65cm, što je apsolutni rekord za travanj, priopćila je ruska meteorološka služba, a prenijela agencija Interfax u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Visina snijega na meteorološkoj stanici u Moskvi iznosila je u ponedjeljak 65 cm, ili 9 cm više od najvećih vrijednosti zabilježenih 1895. i 1942.", rekao je predstavnik meteorološkog zavoda.

U ponedjeljak je u Moskvi još sniježilo, ali meteorolozi predviđaju nagli porast temperature koncem tjedna, do 8 Celzijevih stupnjeva, nakon hladne zime bogate oborinama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara