Šokantna snimka iz rumunjskog vrtića: Roditelji slučajno otkrili da odgajateljice zlostavljaju djecu

Šokantna snimka iz rumunjskog vrtića: Roditelji slučajno otkrili da odgajateljice zlostavljaju djecu

Screenshot: YouTube

RODITELJE u Rumunjskoj šokirala je snimka s nadzornih kamera koja prikazuje iživljavanje odgajateljica u vrtiću nad djecom. Snimka je nastala u vrtiću "Malo kraljevstvo" u Constanti, gradu uz Crno more.

Kamere u vrtiću su obično bile uključene od 9 sati ujutro do podneva kako bi roditelji mogli gledati svoju djecu dok se igraju. No, netko od roditelja jednog se dana ulogirao u sustav nakon podneva i zamijetio da su kamere i dalje uključene. Prizor je bio šokantan.

Djeci su odgajateljice u voćne sokove miješale crveno vino kako bi ih uspavale, a potom su ih kavom razbuđivale prije nego što su roditelji trebali doći po njih u vrtić.

Djecu koja nisu htjela zaspati ili se razbuditi, odgajateljice su udarale, gurale, vukle po podu... Djeci su i prijetile pa se jednu od odgajateljica moglo čuti kako urla: "Ako ne napraviš što sam ti naredila, dobit ćeš udarac u glavu, idi spavati ili ću te premlatiti i onda izbaciti van na hladnoću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Roditelji su i ranije zamjećivali da djeca iz vrtića dolaze s modricama, ali su ih odgajateljice uvjeravale kako je to posljedica međusobnih tučnjava i naguravanja djece.

"Možete samo zamisliti kakav je to šok bio roditeljima. Oko 60 djece pohađa vrtić. Imamo snimke od samo dva dana, ali je prema ozljedama djece jasno da su kroz to prolazila cijelo vrijeme", naveo je odvjetnik Stefan Roman koji zastupa roditelje.

Detaljna istraga je u tijeku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara