Studiraj renomirani IT program na RIT Croatia uz vrijednu stipendiju!

Studiraj renomirani IT program na RIT Croatia uz vrijednu stipendiju!

Foto: PR foto

JEDINI američki koledž na ovim prostorima, RIT Croatia (donedavno ACMT), raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za upise u akademsku godinu 2014./2015. Fond stipendija iznosi više od 2,5 milijuna kuna. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Stipendije se dodjeljuju za sva tri američka dodiplomska studija: Međunarodno poslovanje (Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). 

PRIJAVI SE ODMAH JER POSTOJI ROK!
Kao i svake godine, interes studenata za dobivanje stipendije iznimno je velik. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014.
Prijavi se na vrijeme preko OBRASCA ZA PRIJAVU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite poveznicu STIPENDIJE.


Četverogodišnji stručni preddiplomski studij Informacijskih tehnologija, koji se izvodi u Dubrovniku i Zagrebu, osposobljava studente za perspektivna i u novije vrijeme sve traženija zanimanja iz područja kao što su: administrator sistema, web dizajner, dizajner baza podataka ili programer širokog raspona primjene. Studij je multidisciplinaran i obuhvaća informatičke i poslovne discipline. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine iz dvaju ključnih područja računarstva: razvoj programskih rješenja i administriranje računalnih sustava kao podrška poslovnim procesima tvrtke.

Znaš li da je RIT prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju? O tome koliko je kvalitetan ovaj studij govori činjenica da se diplomanti RIT-a u velikom broju zapošljavaju u tvrtkama kao što su Apple i Microsoft. PRIJAVI SE i postani jedan od njih!

Poslije uspješnog završetka studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima donosi dodatne mogućnosti povećavajući im mogućnosti da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

Petar Gregović (19) iz Zagreba student je druge godine RIT Croatia na smjeru Informacijske tehnologije: ″Za RIT Croatia odlučio sam se iz više razloga. Ponajprije zbog toga što mi nudi brojne mogućnosti tijekom studiranja, ali i nakon završetka studija. Studij zahtijeva dosta praktičnog rada koji me priprema za prilike u stvarnome poslovnom svijetu. Fokusirajući se na bitno, učimo i radimo kao da smo u stvarnome poslovnom okruženju. Osim toga, poslije završetka studija ostvarit ću pravo na dvije diplome, hrvatsku i međunarodno priznatu američku diplomu koja će mi otvoriti svjetsko tržište rada. Još jedan od razloga zbog kojih sam se odlučio za RIT Croatia jest stipendija, koja mi uvelike pomaže pri pokrivanju troškova studija. Nastavni program studija je opširan i zahtjevan, ali organiziranost programa olakšava uspješno svladavanje potrebnih znanja. Brzo se uči i to mi se sviđa, kao i činjenica da je organiziran po uzoru na američki sustav zahvaljujući kojemu stječemo važnu praksu. Uživam u vremenu provedenom na fakultetu, a uz dobru organizaciju uživam i u dodatnom slobodnom vremenu, što mi također pruža veliko zadovoljstvo.“

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?