Sudar autobusa i kombija sa zapaljivom tekućinom: Najmanje 38 mrtvih u južnoj Kini

Sudar autobusa i kombija sa zapaljivom tekućinom: Najmanje 38 mrtvih u južnoj Kini

Ilustracija: Google Maps

NAJMANJE 38 osoba poginulo je na jugu Kine, a petero je ozlijeđeno u sudaru autobusa i kombija koji je prevozio zapaljive tekućine, izvijestili su državni mediji u subotu o zadnjoj u nizu nesreća koje rastu brzo kao i kineski prometni sektor, a raste i bijes javnosti zbog loše održavane infrastrukture i nedostatnih mjera sigurnosti u prometu.

Sudar u pokrajini Hunan dogodio se u ranim jutarnjim satima u subotu kada se kombi zaletio u stražnji dio putničkog autobusa što je izazvalo požar i eksploziju, izvijestila je državna agencija Xinhua, a prenosi Reuters. Pet je osoba ozlijeđeno, uključujući četvero s teškim opeklinama. Pet vozila je uništeno, navodi Xinhua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna televizija CCTV prikazala je snimke potpuno pougljenjenog autobusa, a policija je upozorila da bi broj žrtava mogao rasti zbog opeklina, prenosi AFP. Prošlog tjedna ubijeno je 11 osoba, uključujući osmero djece, kada se školski autobus zaletio u spremnik. Sigurnost na cestama postala je osjetljivo pitanje u Kini zbog niza nesreća zadnjih godina u kojima su žrtve bila i školska djeca, napose u ruralnoj Kini gdje su prometnice loše održavane. Smrtnost na cestama osjetljivo je pitanje u Kini gdje se ubrzano grade prometnice i raste broj novih vozača.

Ministarstvo za promet tvrdi da je broj mrtvih na cestama u Kini pao sa 104.000 u 2003., na 60.000 u 2012. godini, što je otprilike s 300 na 200 smrti na dan. Međutim, studija američkih i kineskih znanstvenika objavljena u 2011., zaključuje da je broj žrtava nesreća sa smrtnim posljedicama na kineskim prometnicama dvaput veći nego što to tvrdi policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara