Svi su dobro: Osnovnoškolci se sigurno spustili sa Sljemena

Svi su dobro: Osnovnoškolci se sigurno spustili sa Sljemena

Foto: Čitatelj

OKO 90 učenika trećeg razreda OŠ Retkovec koja su jučer zapela na Sljemenu vratili su se dvama autobusima u Zagreb, u svoju školu, gdje su ih dočekali zabrinuti roditelji.

Do škole su došli oko 10,15 sati. Kako doznajemo, svi su dobro, u domu su proveli noć na toplom, uz hranu, piće i sve što im je bilo potrebno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je sinoć da se djeca koja su ostala na Sljemenu zbog nevremena danas vraćaju kući.

"Djeca su ostala gore jer sam ja tako odlučio, jer sam rekao da to ne radimo, a djeca čekaju snijeg cijelu godinu, pa neka gore provedu jednu noć u idili zimskih radosti. Oni su od ponedjeljka bili gore u sklopu programa 'Škola u prirodi', trebali su večeras ići kući njih 92, iz OŠ Retkovec, s pet učiteljica, ali smo ih nagradili i neka budu na Sljemenu do sutra do podne, kada se vraćaju kući".

Na Sljemensku cestu palo je šest stabala pa se nije željelo forsirati njihov odlazak kućama iz Doma Crvenog križa. Troškove noćenja, večere i doručka snosit će Grad, rekao je Bandić i zadovoljno zaključio:

"Prolomio se pljesak kad smo im rekli da još jednu noć ostaju gore"

"Kada smo to poručili gore, kažu da je bio pljesak koji se čuo do šestinskog Lagvića, to je čak devet kilometara", rekao je Bandić.

Podsjećamo, prije toga je postojao plan da se djeca spuste u ranim jutarnjim satima, oko dva-tri sata.

Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta, objasnio je medijima da je Sljemenska cesta zatvorena zbog jakog vjetra koji je srušio dosta stabala. "Dosta vozača je ostalo zarobljeno na samoj sljemenskoj cesti. Naše ralice pokušavaju ih izvući van cijeli dan", rekao je jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cesta je bila prohodna do podneva kada su tri privatna autobusa bez zimske opreme spriječila prolaz ekipi Zimske službe, koja ih je morala vaditi iz grabe.

Bandić: Svi bismo mogli biti malo racionalniji i ne furat se bez povijesnih razloga kada se najavljuje kolaps

Besanu noć provelo je ukupno 215 ekipa Zimske službe u Zagrebu. Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je u njihovoj bazi na Žitnjaku održao Operativnu sjednicu stožera i poručio da će grad do ujutro biti prohodan te da će javni gradski prijevoz funkcionirati.

"Ujutro, kada se svi mlađi koji se noćas rušite probudite, oko podne, ceste će biti suhe, a mi stariji koji se dižemo ranije, bit će sve crno. Ne situacija, nego ceste". Građani su jutros zaista pohvalili rad Zimske službe u Zagrebu i okolici.

Djelatnici zagrebačke Zimske službe izašli su na teren jučer u 11 sati, od tada je potrošeno oko 1200 tona soli, a na zalihama ima još oko 12 tisuća tona, što je dovoljno za ukupno 12 intervencija, rekao je šef Zimske službe Hasan Džombić.

"Sve ekipe su na terenu, odrađujemo zadatke, uređujemo križanja jer se sutra ujutro i prekosutra očekuje veliki minus. Znači, što napravimo do tada, to je to, jer na niskim temperaturama sol baš ne reagira dobro", dodaje. "Učinili smo sve potrebno, mobilizirali sve ekipe i rezultati moraju biti dobri", naglasio je šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

Jučerašnjim gužvama u Zagrebu osobno je svjedočio i prvi čovjek grada, koji je zahvalio svim službama koje su se potrudile da Zagreb profunkcionira.

"Ako se treba ispričati za popodnevnu gužvu, ja se ispričavam, ali mislim da svi u njoj sudjelujemo po malo. Svi bismo mogli biti malo racionalniji i ne furat se bez povijesnih razloga kada se najavljuje da će se dogoditi to što se dogodilo".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara