U Beogradu se prevrnula barža sisačke tvrtke, nema ozlijeđenih

U Beogradu se prevrnula barža sisačke tvrtke, nema ozlijeđenih

Ilustracija: dunavski-lloyd.hr

NA SIDRIŠTU Luke "Beograd" u srijedu ujutro se prevrnula barža poduzeća "Dunavski Lloyd" iz Siska, natovarena s 845 tona rude pirit, a u ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih niti prijete posljedice od ozbiljnijeg onečišćenja okoliša, potvrdili su dužnosnici Uprave za izvanredne situacije u Beogradu.

Sanja Vuksanović Žugić iz gradskog sektora za izvanredne situacije izjavila je da "materija koja se rasula u rijeku nije toksična i ne predstavlja opasnost za građane i ekosustav".

Luka "Beograd" priopćila je da se incident dogodio oko 7,20 sati u trenutku dok je potiskivač "Sloga" sisačke tvrtke formirao kompoziciju od četiri barže. Prevrnuta barža duga je oko 50 metara bila je u tranzitu i na lučkom sidrištu nalazila se od utorka u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema priopćenju, "nema odgovornosti Luke 'Beograd', jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda 'Dunavskog Lloyda', koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prijelazu u Luci 'Beograd'".

"Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka 'Beograd' je odmah reagirala i izvijestila sve nadležne organe: riječnu policiju i Lučku kapetaniju", navedeno je u priopćenju poduzeća Luka "Beograd".

U tijeku je očevid nakon kojeg se očekuje više informacija o ovom incidentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara