U Brazilu ubijena dva novinara u tjedan dana: Jedan obezglavljen, drugi mučen

U Brazilu ubijena dva novinara u tjedan dana: Jedan obezglavljen, drugi mučen

Foto: Shutterstock

BRAZILSKI novinar koji istražuje o ubojstvu tinejdžerice koje su počinili krijumčari droge, pronađen je mrtav koncem prošlog tjedna u Bahiji, na sjeveroistoku zemlje, objavila je u utorak Brazilska udruga lokalnih radija.

Ovo je drugi brazilski novinar ubijen u zadnjih tjedan dana.

Djalma Santos da Conceicao (53) radio je kao novinar na radiju u Conceicao da Feiri, gradiću 110 km od Salvador de Bahije.

Kako navodi Brazilska udruga lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su tijelu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je poznat kao ljubitelj polemike", piše udruga na svojoj mrežnoj stranici.

Brazilski list Globo zadužio je ubijenog novinara da istraži ubojstvo tinejdžerice koja je bila u rukama domaćih krijumčara droge. Pošto je u petak navečer odveden iz jednog bara, novinar je sutradan ujutro pronađen mrtav.

Prošlog tjedna je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno tijelo Evanyja Josea Metzkera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dječjoj prostituciji.

"Okrutna ubojstva dvojice brazilskih novinara u nepunih tjedan dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare", ocijenila je Sara Rafsky iz Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara