U Zagrebu se održava dvodnevna radionica o zaštiti hrane

U Zagrebu se održava dvodnevna radionica o zaštiti hrane

Ilustracija: Shutterstock

U ZAGREBU će se danas i sutra održati radionica "Zaštita hrane: Prevencija namjernog zagađenja", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Ministarstvo poljoprivrede SADF-a (USDA), Federalnim istražnim uredom (FBI) i Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu.

Za razliku od sigurnosti hrane (Food Safety) koja je zaštita od slučajne i nenamjerne kontaminacije ili osiguranja hrane (Food Security) koje se odnosi na osiguranje dostupnosti kvalitetne hrane u dovoljnim količinama, zaštita hrane (Food Defense) se bavi zaštitom hrane od namjerne kontaminacije kemijskim, biološkim, radiološkim i drugim tvarima za koje postoji mala vjerojatnost da bi mogli biti prisutni, pri čemu se posebno cilja na prijetnje vezane uz:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sabotažu malih razmjera kakvu bi mogli počiniti nezadovoljni zaposlenici, prijevaru s hranom (proizvođači i prerađivači koji namjerno krivotvore, lažno brendiraju i podvaljuju u cilju protupravnog stjecanja dobiti), domaći ili strani terorizam.

Na radionici će sudjelovati tim stručnjaka iz SAD-a iz Ministarstva poljoprivrede SAD-a (USDA) / Uprave za poljoprivredu u inozemstvu (USDA/FAS) i Uprave za ispitivanje sigurnosti hrane (USDA/FSIS), Ministarstva zdravlja SAD-a / Uprave za hranu i lijekove (HSS/FDA), Federalnog istražnog ureda (FBI), Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, američke prehrambene industrije, i Nacionalnog centra za zaštitu i obranu hrane Sveučilišta u Minnesoti (UMN - NCFPD).

Predavačima iz SAD-a pridružiti će se i jedan predstavnik hrvatske prehrambene industrije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara