Ukinuta zabrana američkih i europskih letova za Izrael

Ukinuta zabrana američkih i europskih letova za Izrael

Foto: Hina

AMERIČKA Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) ukinula je u četvrtak zabranu letenja u Izrael američkim zrakoplovnim prijevoznicima, a nakon nje je i Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) odustala od preporuke o izbjegavanju letenja u tu zemlju.

FAA je ipak upozorila na "vrlo nestabilnu situaciju" u tom području, a EASA je pozvala prijevoznike da "stalno provjeravaju razinu moguće opasnosti za zrakoplove".

"FAA je ukinula ograničenja za američke letove prema zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu i iz nje, poništivši time naredbu posadama koju je nešto prije tijekom dana ponovila", stoji u priopćenju koje je FAA objavio u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pada palestinske rakete blizu telavivske međunarodne zračne luke, američka agencija je u utorak na 24 sata prvi put zabranila te letove, a letove prema Izraelu do četvrtka potom je obustavila većina međunarodnih velikih avioprijevoznika.

Air France je u četvrtak objavio da ostaje pri obustavi letova u Izrael "do nove odredbe", sve dok francuska Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC) ne ukine svoje naputke, prenosi AFP.

"Air France ostaje pri istom stajalištu za danas (četvrtak) i do nove odredbe, sve dok DGAC ne ukine svoje naputke", rekla je za AFP glasnogovornica francuskog zračnog prijevoznika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara