Ultra puna droge: 49 privedenih, dvojica uhićena s kilogramom speeda i 600 tableta ecstasyja

Ultra puna droge: 49 privedenih, dvojica uhićena s kilogramom speeda i 600 tableta ecstasyja

Foto: Hina, MUP

U SPLITU je sinoć započeo Ultra festival. Trajat će tri dana, a posla je, očekivano, bilo i za policiju i za zdravstvene djelatnike.

Policija je tako izvijestila je kako je uhitila dvije osobe s većom količinom speeda i ecstasyja. Kod 27-godišnjaka je pronađeno više od 100 tableta ecstasyja, a kod 45-godišnjaka gotovo kilogram speeda i 482 tablete ecstasyja. Pretpostavlja se da se radilo o opskrbi posjetitelja Ultra festivala na Poljudu.

Ultra puna droge, gradonačelnik Baldasar prezadovoljan organizacijom

Na samom festivalu policija je također imala posla. Ukupno su priveli 54 osobe, od toga 13 stranih državljana. Najviše je privođenja bilo zbog droge, kod 49 osoba nađene su manje količine pa su prijavljeni za posjedovanje. Otkriveni su prije ulaska i na samom stadionu. Na tome, međutim, neće stati jer se i dalje se provodi kriminalističko istraživanje nad osobom koja je uhvaćena s 90 tableta ecstasyja i 1,4 grama speeda.

Tijekom jučerašnjeg obilaska Poljuda s ministrom policije Rankom Ostojićem, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je kako će se pridružiti "partijanerima". Obećanje je ispunio pa je novinarima sinoć na Ultri kazao kako je prezadovoljan organizacijom.

U bolnici završilo 27 partijanera s Poljuda 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do jutra je 27 posjetitelja Ultre završilo u splitskoj bolnici, uglavnom zbog prekomjernog uživanja u alkoholu. Dvojica su zadržana na promatranju, a ostali otpušteni iz bolnice. Bilo je i nešto lakših ozljeda, ogrebotina i slično... 

Oko ponoći prijavljeno je i razbojništvo nad državljanima Australije koji su ostale bez torbice s novcem i sata u Karamanovoj ulici, svega kojih stotinjak metara od poljudskog stadiona. Policija, kako doznajemo, ima već osumnjičenika za razbojništvo.

To je saldo s prve večeri Ultra festivala. Preostale su još dvije večeri razuzdane zabave na Poljudu.

Dr. Poljak: Ništa strašno

Za Index su prvu večer Ultre komentirali sanacijski ravnatelj KBC-a Split dr. Kolja Poljak i šef splitske PU Marko Srdarević. 

"Do jutros u 8 sati u bolnicu je stiglo 27 osoba sa Poljuda. Petoro je došlo samo, a njih 22 je dovela Hitna pomoć. Šestoro je imalo lakše ozljede koje su zbrinute na Hitnom kirurškom, njih 18 završilo je na Internoj zbog intoksikacije alkoholom. Dvoje je zadržano na promatranju, ostali su pušteni. Dvoje pacijenata dobilo je pomoć zbog ozljede ušiju, dok je jedan posjetitelj Ultre ozlijedio oko. Za prvu večer Ultre ništa strašno. U bolnici smo se dobro organizirali, pojačali smo dežurne službe, a u slučaju potrebe za 20 minuta stiže i pričuva", kazao nam je dr. Poljak.

Policija: Sasvim prihvatljivo

"S obzirom da je na prvoj večeri Ultra festivala bilo više posjetitelja nego lani, procjenjujemo više od 35 tisuća, stanje sigurnosti je bilo sasvim prihvatljivo. Bilo je nešto ozlijeđenih od padova i naguravanja, nešto droge. Dan prije Ultre zaplijenili smo veću količinu ecstasyja i speeda. Pretpostavljamo da je droga bila namijenjena posjetiteljima festivala. Sinoć smo na par sati zaustavili i promet oko stadiona. Bilo je dosta pješaka pa nismo htjeli riskirati da se eventualno nešto dogodi. Spremni smo za sve situacije, već smo našli i osumnjičenika za razbojništvo počinjeno nad gostima iz Australije. Osigurat ćemo prilaze stadionu kako bi se slični napadi prevenirali", kazao nam je Srdarević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara