Usred olujna nevremena sudarila se dva Jadrolinijina trajekta u Zadru

Usred olujna nevremena sudarila se dva Jadrolinijina trajekta u Zadru

Foto: mppi.hr

LUČKA kapetanija Zadar potvrdila je kako je došlo do sudara dvaju trajekata prilikom pristajanja u trajketnu luku Gaženica.

"Inspektori zadarske Kapetanije odmah po dojavi isplovili su na poziciju nesreće gdje su izvršili očevid, te je prema prikupljenim podatcima ustanovljeno kako je jučer navečer, 26. srpnja u 23.15 sati prilikom manevra pristajanja Jadrolinijinoga RO-RO putničkoga broda naziva 'Bartol Kašić' u luku Gaženica, uslijed udara olujnog vjetra jugozapadnog smjera došlo do zanošenja broda i naslanjanja na drugi brod naziva 'Vladimir Nazor', također iz Jadrolinijine flote", stoji u potvrdi Ministarstva prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Unatoč upotrebi glavnih pogonskih strojeva kao i pramčanoga propelera brod se nije mogao kontrolirati te je došlo do naslanjanja na drugo plovilo pri čemu je došlo do oštećivanja oba broda, ali srećom nitko od članova posade nije ozlijeđen, potvrdili su iz resornog ministarstva.

Djelatnici Kapetanije ustanovili su na brodu "Vladimir Nazor" manja oštećenja i utvrdili da je sposoban za daljnju plovidbu, dok je brod "Bartol Kašić" pretrpio znatnija oštećenja zbog kojih nije sposoban za nastavak komercijalne plovidbe, stoga je Lučka kapetanija Zadar brodu izdala svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka.

Na poziciji nesreće nisu uočeni tragovi onečišćenja mora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara