Vatikanski nadbiskup podržava istospolne zajednice: Mnogi parovi pate jer se ne priznaju njihova osnovna prava

Vatikanski nadbiskup podržava istospolne zajednice: Mnogi parovi pate jer se ne priznaju njihova osnovna prava

Screenshot: YouTube

JOŠ JEDAN vatikanski nadbiskup stao je u obranu zahtjeva za ozakonjenjem istospolnih zajednica, nakon što je isto prije oko dva mjeseca učinio nadbiskup Vincenzo Paglio. Naime, nadbiskup Piero Marini tvrdi da je potrebno ozakoniti istospolne zajednice, ali da se takva zajednica svejedno ne bi trebala zvati "brakom", prenosi NCR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Crkva i država ne bi smjele biti neprijatelji. Priznavanje istospolnih zajednica nužno je jer mnogi parovi pate zbog toga što se ne poštuju njihova osnovna građanska prava", kazao je Marini u razgovoru za kostarikanski list "La Nation".

Marini je 18 godina proveo u službi pape Ivana Pavla II., a trenutno je predsjednik Komisije pontifikata u Međunarodnom euharistijskom kongresu. Iako nema velikog utjecaja u Vatikanu kada govorimo o pitanju ozakonjenja istospolnih zajednica, njegovi komentari ipak ponovno ukazuju na činjenicu da je sve više svećenika spremno otvoriti se prema "zakonima" modernog društva i priznati da svatko ima pravo voditi vlastiti ljubavni život onako kako želi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara