Vrdoljak: Dio dobiti javnih tvrtaka u proračun da, ali ne na štetu investicija

Vrdoljak: Dio dobiti javnih tvrtaka u proračun da, ali ne na štetu investicija

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je danas u Splitu kako nema ništa protiv da dio dobiti javnih tvrtaka završi u proračunu, ali da nijedna njihova investicija ne smije zbog toga biti ugrožena jer su, kako je rekao, investicije prioritet.

Novinari su ministra Vrdoljaka naime pitali za komentar u vezi s najavama da Vlada RH razmatra mogućnost da proračun popuni dobiti iz državnih tvrtaka.

A u vezi s drugim mirovinskim stupom, Vrdoljak, koji je bio u posjetu splitskome HNS-u, rekao je kako sve treba učiniti da se "izbjegne diranje u mirovinske fondove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo svojim odlukama liberalizirali model korištenja sredstava iz mirovinskih fondova jer smatramo da se taj potencijal od gotovo pet milijardi kuna godišnje koji se uplaćuje u mirovinski fond u dovoljnoj mjeri ne reflektira na investicije i na gospodarstvo", rekao je ministar Vrdoljak i dodao da treba učiniti sve kako bi se "izbjeglo diranje i sredstva koja se trenutačno uplaćuju", no on, kako je rekao, nije ministar financija.

ZOR jedan od utega

Na novinarsko pitanje smatra li da će izmjene Zakona o radu smanjiti nezaposlenost, ministar je odgovorio kako svaki segment društva treba shvatiti situaciju u kojoj je gospodarstvo, a jedan od najvećih utega konkurentnosti Hrvatske je Zakon o radu. Predložene izmjene, istaknuo je, ne donose nikakva velika ugrožavanja prava, ali donose poruke koje kažu da se radno zakonodavstvo u zemlji ipak malo više liberalizira.

U vezi sa slučajem Šegon, kako je rekao, zbog svojih obveza, "nije vidio papire o odobrenom kreditu", a bio bi "neozbiljan kad bi zauzeo stav o nečemu o čemu nema dovoljno informacija". Dodao je i da treba čekati odluku Povjerenstva o sukobu interesa.

U vezi s isključenjem Radimir Čačića iz HNS-a, ponovio je kako je odluka Predsjedništva te stranke o tome jedinstvena, u skladu sa statutom i pravilnikom o članstvu, te da su tu nema što više dodati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara