Zajednička recepcija, a smještaj na raznim lokacijama: U Hrvatskoj uskoro pet integralnih hotela

Zajednička recepcija, a smještaj na raznim lokacijama: U Hrvatskoj uskoro pet integralnih hotela
Foto: Hina
 
KARLOVAČKA županija dobiva svoj prvi integralni hotel.
 
Integralni hotel može se sastojati od tri i više građevina u jednom naselju, koji su prethodno kategorizirani ili razvrstani, a moraju imati zajednički prijemni hol s recepcijom, zajedničku prostoriju za boravak te druge ugostiteljsko turističke sadržaje. Smještajne jedinice mogu biti sobe, apartmani, studio apartmani te kuće za odmor.
 
Ministar turizma Darko Lorencin sutra će svečano uručiti rješenje o kategorizaciji za integralni hotel u Karlovačkoj županiji - Srce prirode. Time će Srce prirode postati drugi integralni hotel u Hrvatskoj, uz ZIG ZAG u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, priopćilo je Ministarstvo turizma.
 
"Ministarstvo turizma prije nekoliko mjeseci omogućilo je kategorizaciju integralnog hotela, čime se omogućuje profesionalnizacija obiteljskih iznajmljivača i povećanje kvalitete obiteljskog (privatnog) smještaja. Do jeseni ove godine očekujemo da ćemo imati još tri otvorena integralna hotela u Hrvatskoj. Uz Srce prirode i ZIG ZAG, zahtjeve za razvrstavanjem u tu skupinu, podnijeli su i pružatelji usluga s Dugog Otoka, Koločepa te Vira. Rezultat od pet integralnih hotela u tako kratkom vremenu, dokaz je da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nove vrste integralni i difuzni hotel omogućit će osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja i nova zapošljavanja u turizmu“, zaključuje Lorencin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Udruživanje privatnog smještaja jedno je od ključnih aktivnosti nacionalnog programa, a provodi se s ciljem stvaranja novih i inovativnih turističkih proizvoda na destinaciji, razvoja i unaprjeđenja kvalitete smještajne ponude, zajedničkog nastupa na tržištu i tržišnje prepoznatljivosti, profesionalnizacije privatnog smještaja, povećanju popunjenosti u pred i posezoni te poticanja mikroekonomije.
 
Obiteljski ili privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj.
 
Upravo zbog toga, a sukladno Strategiji razvoja turizma do 2020. godine nužno je omogućiti povezivanje, povećanje kvalitete i profesionalizaciju te standardizaciju obiteljskog smještaja, smatraju u Ministarstvu.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara