Zatišje pred buru: Prije odlučujućih dana ministri HDZ-a i Mosta škrti na riječima

Zatišje pred buru: Prije odlučujućih dana ministri HDZ-a i Mosta škrti na riječima

Foto: FAH

U BANSKIM dvorima se održao sastanak dijela ministara, iako sjednice sutra ipak neće biti. Došli su HDZ-ovi ministri koji bi po stranačkoj liniji trebali biti za rušenje premijera Oreškovića i MOST-ovi koji mu daju podršku.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač na pitanje hoće li HDZ biti jedinstven oko opoziva Oreskovica - poručio:

"HDZ je jedinstven i snažan", rekao je Kovač. Ni HDZ-ova ministrica rada Nada Šikić nije bila raspoložena.

"O čemu ste razgovarali? O raznim problemima," odgovorila je Šikić. Preslagivanje Vlade će biti uspješno, siguran je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat. Upitan je i o 76 ruku koje su HDZ-u potrebne, te o Zdravku Mariću kao mogućem premijeru.

"Danas se jako puno priča, pričekajmo da se neke stvari provedu u djelo. do kraja četvrtka znat ćemo gotovo sve. Gospodin Marić ima puno iskustva u financijskom svijetu i bit će odličan premijer", rekao je Horvat. Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović koja je u Vladu ušla iz kvote MOST-a, rekla je kratko da se na užem kabinetu dogovarao dnevni red te da kolegama iz HDZ-a nema što za poručiti.

Ministar gospodarstva, MOST-ov Tomislav Panenić odgovorio je na pitanje trebaju li HDZ-ovci glasovati po savjesti ili po stezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Mislim da je savjest na redu", kazao je Panenić. Na užem kabinetu bio je i HDZ-ov kandidat za mandatara, ministar financija Zdravko Marić.

Bandić za Marića

"Ja sam i dalje ministar financija, operativni posao moramo raditi. S tim u svezi sam bio ovdje na sastanku tako da ne moram govoriti nikakve detalje", poručio je Marić. Prokomentirao je i svoju suradnju s Tihomirom Oreškovićem, kojeg želi zamijeniti u premijerskoj fotelji.

"Moja i premijerova? Od početka je uvijek bila dobra, nemam ništa drugo za reći", rekao je Marić. Protiv Marića na mjestu premijera Milan Bandić nema ništa.

"Sve najbolje o Zdravku Mariću", kazao je Bandić. Bandić ništa ne govori direktno, ali se može naslutiti za koga će članovi njegove stranke u Saboru podići ruku.

"Ako budu predloženi ljudi koji mogu jamčiti da tu ljepotu i pamet spojiti kao mi u Zagrebu kroz pet mandata i 16 godina, onda će ruke biti u zraku, ne jedna nego dvije. Ako ne bude bit će novi izbori. Imam reference i znam to procijeniti. Vi sastavljajte i dalje Vladu, a ja ću raditi svoj posao", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara