Završio prvi dan arbitražnog postupka protiv MOL-a: "Došla je ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima"

Završio prvi dan arbitražnog postupka protiv MOL-a: "Došla je ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima"

Foto: Hina

U PARIZU je završio prvi dan arbitražnog postupka između hrvatske Vlade i MOL-a. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zadovoljan je kako je proteklo prvo ročište.

"Postupak i detalji postupka i sadržaj na ročištima koje obje strane iznose ne mogu biti javne", izjavio je Ivan Vrdoljak za Novu TV i kazao kako su naši odvjetnici i pravnici odradili odličan posao prezentiranja hrvatskog nacionalnog interesa.

Vrdoljak je kazao i kako se nada da će početak arbitraže omekšati stavove kolega iz MOL-a te da će shvatiti da moraju biti partneri Republici Hrvatskoj ako misle razvijati Inu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da svaki korak koji mi radimo njima dokazuje da je došla ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima, da je ono kako se prije radilo ipak stvar prošlosti", izjavio je Vrdoljak.

Dodaje i da je moguć dogovor tijekom arbitražnog procesa i kaže kako bi volio da do arbitraže nije došlo.

"Ja otvaram uvijek vrata da nastavljamo razgovore i da do dogovora dođe prije kraja arbitraže, ali nikada po cijenu da žrtvujemo neke nacionalne interese", pojasnio je Vrdoljak za Novu TV i dodao da će pozvati kolege iz MOL-a na novi krug razgovora koji bi se trebao obaviti na jesen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara