Zbog duga od 28 milijuna kuna blokiran račun Slobodne Dalmacije!

Zbog duga od 28 milijuna kuna blokiran račun Slobodne Dalmacije!

Screenshot: zse.hr

SLOBODNA DALMACIJA završila je u blokadi! Direktor Miroslav Ivić o tome je danas izvijestio HANFA-u i Zagrebačku burzu. Uprava radi sve da što prije riješi situaciju.

Osam godina predmet skupljao kamate na Visokom trgovačkom sudu!

Kako Index doznaje, račun Slobodne Dalmacije blokiran je po nalogu Odbora vjerovnika Jadrantekstila u stečaju, i to po presudi Trgovačkog suda kojim je splitski dnevnik dužan platiti čak 28 milijuna kuna na temelju jamstva za kredit od osam milijuna kuna koji je 90-ih digla Diona, tada kao i ostali pravni subjekti ove priče u vlasništvu Miroslava Kutle. Zagrebačka banka se naplatila od Jadrantekstila koji je završio u stečaju. 

Osam godina predmet je ležao na Visokom trgovačkom sudu i sakupljao kamate dok nedavno nije donijeta presuda u korist Jadrantekstila, a na štetu Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započeli su pregovori koji ni nakon dva mjeseca još uvijek nisu okončani. Ponuđena je otplata u ratama, ali ne cijelog duga, što Odboru očito nije bilo po volji. Najnoviju pravnu akciju Slobodne, koja je bila očekivana i shvatljiva, dočekali su na nož kao krajnje neprijateljski potez te su se odlučili na promptnu akciju.

Kerum nije bio za blokadu?

Kako doznajemo, Odbor vjerovnika Jadrantekstila blokirao je račun Slobodne Dalmacije u iznosu od 15 milijuna kuna, i to nakon saznanja da je zatražena obnova postupka.

Kako neslužbeno doznajemo, najveći vjerovnik Jadrantekstila, Željko Kerum, nije bio za blokadu, ali su navodno presudili glasovi ostalih članova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara