Zbog novogodišnjeg divljanja 800 uhićenih u Nizozemskoj

Zbog novogodišnjeg divljanja 800 uhićenih u Nizozemskoj

Screenshot: YouTube

NIZOZEMSKA policija privela je tijekom proslave Nove godine oko 800 ljudi zbog vandalizma i opasnog korištenja pirotehničkih sredstava, a došlo je i do nasrtaja slavljenika na policiju, priopćila je u četvrtak nizozemska policija.

Najozbiljniji se incident dogodio u mjestu Veen gdje je policija zbog divljanja i vandalizma pritvorila 100 mladih, a jedan 51-godišnjak je preminuo nakon što mu je na glavi eksplodirala petarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako je broj ozbiljnih incidenata tijekom novogodišnjih slavlja u opadanju, zabrinjava sve veća brojnost sudionika u korištenju pirotehničkih sredstava na nedopušten način", kazala je glasnogovornica policije Charlotte Menten.

"Petarde, rakete i ostala pirotehnika bacaju se i na policiju, vatrogasce i vozače ambulantnih kola i to je sve veći problem", dodala je Menten.

Vatromet ima dugu i važnu tradiciju u Nizozemskoj, no prodaja i korištenje pirotehnike ograničeno je na nekoliko dana oko Nove godine. Buka petardi i raketa odjekuje ulicama nizozemskih gradova gotovo bez prestanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara