Zeleni zajedno: "Ganuti smo što je SDP naglo otkrio da je za krizu kriv krupni kapital i deregulacija tržišta"

Zeleni zajedno: "Ganuti smo što je SDP naglo otkrio da je za krizu kriv krupni kapital i deregulacija tržišta"

Foto: Damjan TadićCropix

"GANUTI smo i oduševljeni što je vladajuća stranka SDP naglo otkrila da je za krizu kriv krupni kapital i deregulacija tržišta. Sada kada daju naslutiti da su to konačno shvatili, pozivamo ih da hitno povuku iz procedure prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima", izjavio je danas Toni Vidan, nositelj liste Zeleni zajedno na izborima članova u Europski parlament.

Zeleni zajedno upozoravaju vladajuće stranke i cjelokupnu javnost da je spomenuti prijedlog Zakona protuustavan i da bi njegovo donošenje trajno ugrozilo budućnost Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim prijedlogom Zakona narodu i Saboru protuustavno se oduzima pravo na odlučivanje o raspolaganju javnim dobrima (članak 2. Ustava) i to pravo se 'prebacuje' na Povjerenstvo kojim upravlja Vlada. No, kada bi se sporni članak 18. prijedloga Zakona o strateškim investicijskim projektima i povukao, opet ostaje upitno predloženo skraćivanje procedura, čime se smanjuje mogućnost utjecaja javnosti, otvara se prostor za korupciju, a svakako se privatnim investitorima omogućava privatizacija javnih dobara", dodao je Vidan.

U skladu sa svojim programom, lista Zeleni zajedno protivi se privatizaciji javnih dobara, smatrajući da su ona najveće bogatstvo Hrvatske, koje treba ostati u vlasništvu svih njenih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara