A. Hebrang odbacio tvrdnje da zajedno s HDZ-om stoji iza liječničkog štrajka

POTPREDSJEDNIK HDZ-a i nekadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang odbacio je večeras tvrdnje, objavljene u jednom tjedniku, da on osobno stoji iza štrajka hrvatskih liječnika i predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata kao ´teške dezinformacije i otvorene laži´.

´Energično demantiram da osobno i HDZ stojimo iza liječničkog štrajka i smatram da je svrha i cilj takve laži preokrenuti nezadovoljstvo (zdravstvenih) osiguranika prema HDZ-u´, istaknuo je Hebrang nakon proslave 13. obljetnice HDZ-a Dubrava.

Po njegovom sudu nezadovoljstvo bi trebalo biti usmjereno prema premijeru Račanu, jer je ´svojom socijalnom neosjetljivošću i ignoriranjem problema u zdravstvu u protekle tri godine i doveo do nezadovoljstva liječnika´.

Hebrang je kazao da je Hrvatski liječnički sindikat u protekle tri godine bezuspješno tražio prijam kod sadašnjeg ministra i bivše ministrice zdravstva i samog premijera. Dodao je da je za vrijeme svog ministrovanja svaki mjesec održavao sastanke s liječničkim sindikatima te da je dogovoren kolektivni ugovor koji je bio na snazi četiri godine bez većih primjedbi i zamjerki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Nova ga vlast nakon isteka nije produljila, jer je bio HDZ-ov, a niti je u tri godine donijela novi, pa su zdravstveni radnici totalno obespravljeni - plaće su smanjene za više od 15 posto, ukinuto je pravo na produljeni godišnji odmor zbog uvjeta rada i zakinuti su u raznim drugim pravima´, naglasio je Hebrang.

Prema njegovim riječima aktualni ministar zdravstva Andro Vlahušić ´čini sve da liječničku profesiju, kojoj nažalost i sam pripada, degradira u očima javnosti optužujući liječnike i da su neradnici´.

Hebrang tvrdi da s predsjednikom Hrvatskog liječničkog sindikata Babićem nije razgovarao, niti se susreo još od vremena dok je bio ministar zdravstva, a kada je Babić također bio predsjednik HLS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara