američki veleposlanik frank s predsjednikom ZVO-a

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Ralph Frank, koji se danas nalazi u nastupnom posjetu Vukovarskosrijemskoj županiji, razgovarao je tijekom dopodneva u Vukovaru s predsjednikom Zajedničkog vijeća općina (ZVO) Jovanom Ajdukovićem.

"Čvrsto podupiremo koračanje hrvatskih ljudi prema boljoj budućnosti i njihovo nastojanje da jedno teško razdoblje ostave u prošlosti", izjavio je za Hinu američki veleposlanik nakon završetka razgovora u ZVO-u, dodajući da je u Vukovarsko-srijemsku županiju došao kako bi čuo stajališta i mišljenja srpske zajednice te županijskih i gradskih vlasti.

Sve nam je to potrebno da bismo mogli točno ocijeniti situaciju i poduprijeti daljnji razvoj ovoga područja, izjavio je američki veleposlanik Ralph Frank.

Po riječima predsjednika ZVO-a Jovana Ajdukovića, američkom je veleposlaniku poručeno da pripadnici srpske nacionalne manjine žele dati svoj doprinos u hrvatskom približavanju Europskoj uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorili smo na sve probleme s kojima se susrećemo, posebno na pravne i ekonomske nesigurnosti zajednice, te na probleme vezane uz status i opstojnost ZVO-a, rekao je Ajduković.

Nakon razgovora u ZVO-u američki veleposlanik u RH Ralph Frank susrest će se tijekom dana u Vukovaru i s predstavnicima županijskih i gradskih vlasti.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara