Amerika "ponizna" zbog vojnika koji je koristio Kuran kao metu

Amerika "ponizna" zbog vojnika koji je koristio Kuran kao metu

ZBOG američkog vojnika koji je pri vježbanju svog umijeća streljaštva koristio Kuran, šef vojnih snaga u Bagdadu, general Jeffrey Hammond morao je uputiti ispriku.

"Stojim pred vama tražeći oprost. Najponiznije vas gledam u oči i molim vas oprost za mene i moje vojnike", kazao je Hammond u javnoj isprici što je ujedno prva reakcija otkad je 11. svibnja cijeli slučaj izašao na vidjelo. Drugi američki vojni službenik poljubio je Kuran i zatim ga dao "kao ponizan dar" čelnicima Radhwaniye koji su i zahtijevali javnu ispriku.

Vojnik, čiji identitet nije pušten u javnost pucao je u Kuran 9. svibnja, što su primijetili lokalni stanovnici. Vojska je nakon dva dana došla u posjed islamske svete knjige koja je bila korištena u pucnjavi. Hammond je također pročitao pismo vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da moje djelo nije poremetilo partnerstvo koje naše dvije zemlje razvijaju. Moj čin je bio nepromišljen i neodgovoran, međutim u mom srcu nije bilo zlobnih namjera", poručio je vojnik, a javlja CNN. Budući da je interna istraga proglasila vojnika krivim, slijedi mu suspenzija i premještaj iz brigade.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara