Animirani filmovi "Metahead" i "Složeni predosjećaj" u selekciji internacionalnog festivala "Krok" u Rusiji

Animirani filmovi "Metahead" autora Branka Farca i "Složeni predosjećaj" autora Duška Gačića ušli su u selekciju internacionalnog Festivala animiranog filma "Krok" koji se od 18. do 28. kolovoza održava na brodu po rijeci Volgi u Rusiji, dok će film "Sub Rosa" autora Katje i Nikole Šimunića biti prikazan u posebnom programu "Panorama", priopćeno je danas iz "Zagreb filma".

U animiranom filmu "Metahead" autor jezikom simbola, kombinacijom živog i neživog, te izmaštanih tvorevina otvara uvid u svijet svojih snoviđenja, obrazloženo je u priopćenju.

"Složeni predosjećaj" je animirani film koji kroz opsjednutost glavnog junaka likovnošću Kazimira Maljevića govori o svijetu u kojem čovjek i okolina gube svoj prirodni lik i karakter i ostaju svedeni tek na ljusku.

Film "Sub Rosa" se bazira na ulomku iz Gudačkog kvarteta u C-duru, op 58. hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885.-1923.). Nadalje, film iscrtava asocijacije na njezino stvaranje i utjelotvoruje pokret u animiranim sekvencama suvremenog plesa četiri plesačice koje (re)materijaliziraju glazbu, napominje se u priopćenju.

Ovogodišnji "Krok" jedanaesti je po redu, može se saznati na web stranicama toga Festivala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, kako se može pročitati na webu "Krok" 2004. bit će usmjeren u potpunosti na mlade kreacije, a natjecanje će uključiti dvije kategorije: studentski filmovi i debitanti.

Riječ "Krok" dolazi od ukrajinske riječi i znači pokret.

Festival prikazuje najbolje radove u svjetskoj animaciji proizvedene u posljednje dvije godine, ističe se na web stranicama Festivala.

(Hina) xpp/sdju yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara