Australija dala snažnu potporu politici SAD-a prema Iraku

AUSTRALSKI premijer John Howard dao je u ponedjeljak snažnu podršku politici Sjedinjenih Država prema Iraku poručivši Ujedinjenim narodima i arapskom svijetu da iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu glasno kažu: ´Prijatelju, igra je gotova´.

Nakon razgovora u Bijeloj kući s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, Howard je novinarima rekao: ´Australsko stajalište glede Iraka je vrlo jasno.´

´Vjerujemo da svijet, u kojem se oružje za masovno uništavanje nalazi u rukama država koje bi ga mogle dati teroristima, nije svijet kojeg Australija želi biti dio´, rekao je Howard.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ako postoji samo blijeda nada da se to riješi bez upotrebe vojne sile, ta blijeda nada je u tome da cijeli svijet - osobito arapske zemlje - kaže istu stvar i da to vrlo glasno kaže Iraku: ´prijatelju, igra je gotova´´, kazao je Howard.

Australija i Velika Britanija jedine su zemlje saveznice SAD-a koje su uputile svoje vojnike u područje Zaljeva, gdje su se oni pridružili američkim snagama koje se pripremaju za moguću invaziju na Irak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara