Autobusi Croatia Busa kružili oko zgrade Poglavarstva

Autobusi Croatia Busa kružili oko zgrade Poglavarstva

RADNICI Croatia Busa vozeći dvadesetak autobusa brzinom od 10 km/h i danas su stvarali kaos na zagrebačkim prometnicama te oko zgrade Gradskog poglavarstva.

Prosvjedujući već sedmi dan u organizaciji Sindikata vozača, sindikalisti Croatia Busa od zagrebačkog Poglavarstva traže deblokadu računa te prijevozničke tvrtke.

Sa 17 autobusa radnici "Croatia busa", koji podržavaju vlasnika tvrtke Leona Sulića, krenuli su jutros oko 8 sati iz kruga tvrtke u Heinzelovoj ulici i vozeći 10-tak kilometara na sat usporavali promet središtem grada u Gajevoj ulici, "Zelenom valu" i Preradovićevoj, stvarajući neuobičajenu gužvu za to doba dana.Vožnja gradskim ulicama protekla je bez izgreda i nije bilo potrebe za intervencijom policije koja nadzire kolonu autobusa, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Kolona autobusa oko 11 sati pridružila se ostalim radnicima koji prosvjeduju pred Gradskim poglavarstvom tražeći deblokadu računa tvrtke i razgovor s gradonačelnicom Vlastom Pavić. Stvarajući buku sirenama vozači su napravili nekoliko krugova oko zgrade Poglavarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama gradonačelnica Pavić danas bi trebala primiti sindikalnog povjerenika koji će zatražiti deblokadu računa. Gradonačelnica je jedan razgovor s sindikalistima izbjegla u petak, a ostaje vidjeti što će biti danas.

Radnici pak najavljuju da će prosvjedovati sve dok gradonačelnica ne potpiše zaključak kojim bi se sačuvalo 350 radnih mjesta. Upozoravaju kako ih gradonačelnica namjerno ne želi primiti na razgovor kako bi tvrtka otišla u stečaj.

Radnici traže deblokadu računa tvrtke, kako bi im se omogućilo odrađivanje duga prema Zagrebu i očuvanje 350 radnih mjesta.

Krajem svibnja zagrebačko Gradsko poglavarstvo donijelo je zaključak o stavljanju imovine "Croatia busa" pod hipoteku, kao jamstvo za deblokadu računa, ali je nagodbu između Grada i "Croatia busa" stopiralo Državno odvjetništvo, s obrazloženjem da je ugovor iz 2001. o zamjeni zemljišta između Grada i "Croatia busa" sporan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara