Bajić pozvao na utvrđivanje odgovornosti u slučaju trovanja u Karlovcu

Bajić pozvao na utvrđivanje odgovornosti u slučaju trovanja u Karlovcu

ISTRAGA o uzrocima trovanja Zdravka Martinovića, koji je i dalje komi, još je u tijeku. Danas je u Karlovačku pivovaru ušlo 50-ak sanitarnih, vodopravnih, ekoloških i policijskih inspektora, a ulaze su blokirala policijska i vatrogasna vozila, javlja HRT.

Svi su kanali Karlovačke pivovare isprani, a nakon toga je potok kraj kojeg je pronađen Martinović dobio tamnosmeđu boju. Vatrogasci su izmjerili prisutnost opasnih tvari u zraku, ali rezultati analize su bili normalni. Rezultati analize uzoraka vode se još čekaju.

Danas je glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić u Državno odvjetništvo pozvao na sastanak predstavnike Ravnateljstva policije, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za toksikologiju. Tema sastanka je bilo provođenje istrage o uzrocima nesreće Zdravka Martinovića, a prisustvovala mu je i županijska i općinska državna odvjetnica u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajić je na sastanku ustvrdio kako su u prijavljivanju incidenta učinjeni značajni propusti u prijavljivanju incidenta i osiguranja tragova i materija za potrebna vještačenja te zatražio da se za te propuste utvrdi odgovornost, stoji u priopćenju državnog odvjetništva. Sve nadležne je pozvao da poduzmu nužne mjere kako bi se krivci što prije pronašli i izveli pred lice pravde.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara