Baldasar: SDP-ovci me diskreditiraju, njima je politikanstvo ispred javnog interesa

Baldasar: SDP-ovci me diskreditiraju, njima je politikanstvo ispred javnog interesa

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar komentirao je istupe svojih bivših kolega iz SDP-a, ali i nekih splitskih gradskih vijećnika vezano za njegov novi politički angažmana u Bandićevoj stranci BM 365 - stranka rada i solidarnosti, s kojom zajedno izlazi na lokalne izbore.

Baldasar tvrdi da je SDP-ovcima politikanstvo ispred javnog interesa

Baldasar u priopćenju ocjenjuje kako je počela prljava i bespoštedna utakmica u kojoj mnogi zaboravljaju na interese Splita. Ocjenjuje da se iz izjava njegovih do jučer najbližih stranačkih kolega iz SDP-a i pojedinih gradskih vijećnika, vidi kako su politikantstvo i političke diskreditacije ispred javnog interesa te političke i ljudske odgovornosti.

Osvrnuo se i na prozivke povjerenika splitskog gradskog odbora SDP-a Darka Parića, glede sporazuma i dogovora s Bandićevom strankom o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

"Gospodin Parić, povjerenik ' nove partije', u svom je jučerašnjem priopćenju medijima još jednom potvrdio da se u novom SDP-u razgovori kažnjavaju izbacivanjem iz stranke, čime je opet podsjetio na činjenicu da u SDP-u od demokracije nije ostalo ni D. Ipak, nekima je dopušteno što drugima nije, jer bi zbog političkih pregovora i razgovora u tom slučaju i po logici gospodina Parića, trebalo već odavno smijeniti Zorana Milanovića", naveo je splitski gradonačelnik.

"Lalovac iz Zagreba glumi velikog Hajdukovca"

Nadalje Baldasar tvrdi kako se Parić upustio u 'prljave udarce ispod pojasa' dovodeći njegovo ime u vezu sa Zdravkom Mamićem.  Dodaje kako se u nedostatku argumenata pokušavaju probuditi niske strasti i plasirati spinovi koji su čak i u kontekstu političke borbe - degutantni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj stav prema Hajduku, vodstvu HNS-a i sve što sam u tom kontekstu govorio i činio, govori sve o meni kao čovjeku, gradonačelniku , političaru pa i štovatelju Hajduka, koji sport ne želi prljati prizemnim političkim nadmudrivanjima. Inače, gospodina Mamića nikad u životu nisam sreo", kaže splitski gradonačelnik.

Postavlja i pitanje što je SDP učinio dok je bio na vlasti za dobrobit sporta i Splita uopće? "Iz pristojnosti prema građanima trebali bi barem šutjeti. Ili će opet zamoliti Borisa Lalovca da iz Zagreba glumi velikog Hajdukovca?", upitao je Baldasar.

Napao stranku Pametno

Tvrdi da su i neki od ostalih splitskih vijećnika, među kojima prednjači stranka Pametno, kao samoproglašeni moralni i politički autoritet, "očito izgubili fokus s interesa građana i grada".

Kaže da u Gradu Splitu ima toliko projekata i posla da bi bilo "puno pametnije od stranke Pametno da suzbiju ego i energiju usmjere u razvoj i boljitak grada".  I svoje bivše kolege iz SDP-a, a sada oponente, Baldasar poziva da prihvate činjenicu kako je on još uvijek gradonačelnik Splita, i da ne produbljuju krizu, jer će ispaštati svi a prvenstveno Splićani.

Zato  poziva na rad i preporučuje da se Split izdigne iz sveopće krize koja vlada u državi. "Možda nam nogometna euforija koja predstoji pomogne da ohladimo glave, probudi zdravi sportski duh, 'fair play' i ujedini nas, barem dok traje Europsko prvenstvo", navodi u priopćenju splitski gradonačelnik Baldasar.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara