Banja Luka: Na komemoraciji u Srebrenici očekuje se 20.000 građana BiH

KOMEMORACIJI i ukopu 338 identificiranih srebreničkih Bošnjaka stradalih 1995. godine, koji će biti obavljeni u nedjelju, 11. srpnja u Potočarima kod Srebrenice, osim brojnih domaćih i stranih dužnosnika nazočit će i oko 20.000 građana BiH, javljaju u petak banjalučke Nezavisne novine.

Organiziranje komemoracije stajat će 323.000 KM, a za građane je osigurano 170 autobusa za prijevoz do Potočara iz raznih dijelova BiH. Očekuje se i dolazak građana privatnim automobilima te je osiguran parking za 3.000 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici MUP-a Republike Srpske obavijestili su Organizacijski odbor komemoracije da su poduzete sve mjere kako bi ovaj događaj protekao bez incidenata. Na osiguranju će biti angažirano oko 700 pripadnika MUP-a RS, što je znatno manje nego prethodnih godina.

Vlada RS odobrila je u četvrtak 50.000 KM iz proračunskih rezervi za obilježavanje godišnjice stradanja u Srebrenici.

U priopćenju Vlade RS navodi se da je određeno izaslanstvo Vlade RS, koje će 11. srpnja nazočiti obilježavanju obljetnice kada su pripadnici vojske Republike Srpske u ovome gradu u razdoblju od 10. do 19. srpnja 1995. godine usmrtili više tisuća Bošnjaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara