Beč: Prošireno partnerstvo UN-a i Europola protiv organiziranog kriminala

SPORAZUM o proširenju suradnje između bečkog Ureda Ujedinjenih naroda za sprečavanje kriminala i zlouporabe opojnih droga (UNODC) i Europola, potpisali su u utorak u bečkom sjedištu UN-a direktor Europola Juergen Storbeck i izvršni direktor UNODC-a Antonio Mario Costa.

Nezakonita trgovina drogama, trgovina ljudima, terorizam, kao i drugi oblici kriminala, "ekstremno su ozbiljne prijetnje temeljima mira i vrijednostima demokratskog društva", kazao je tom prigodom Storbeck, dodavši da je imperativ međunarodne zajednice boriti se protiv tih kriminalnih fenomena pojačanom suradnjom i koordinacijom akcija .

On je ocijenio da sporazum Europola i UNODC-a ima veliku važnost jer će u suzbijanju svih oblika kriminala pomoći i Europolu i državama članicama EU-a, posebice novim državama koje će početkom svibnja ući u Uniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oblici kriminala, zlouporaba droge i terorizam "izazovi su s kojima se suočavamo, a za učinkovitije suzbijanje je potrebno partnerstvo na regionalnoj i globalnoj razini", rekao je Costa.

On je izrazio nadu da se slična organizacija, kao što je Europol, može uspostaviti i u Aziji i na Bliskom istoku.

"Memorandum o razumijevanju i suradnji" između UNODC i Europola potpisan je u sklopu održavanja 47. zasjedanja Komisije UN-a protiv droge (CND) koja traje do 22. ovog mjeseca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara