Belgija završila proceduru ratifikacije SSP-a

BELGIJA je odlučila obavijestiti EU da je završila proceduru ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i EU, priopćilo je u petak hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema priopćenju, Ministarstvo vanjskih poslova Belgije je u četvrtak dalo naputak svojoj Misiji pri Europskoj uniji da glavno tajništvo Vijeća ministara notificira kako je Belgija završila unutarnju proceduru ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Republike Hrvatske i Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se dodaje kako je parlament Finske ratificirao SSP 9. prosinca, a ratifkacija stupa na snagu kada dekret o njoj potpiše finska predsjednica Tarja Halonen, što se očekuje prije 25. prosinca.

Zaključenjem proces ratifikacije SSP-a u Belgiji te za koji dan i u Finskoj preostale su još samo tri članice Europske unije u kojima je ratifikacija SSP-a između Hrvatske i Europske unije još u tijeku, ističe se u priopćenju.

Te zemlje su Britanija, Nizozemska i Italija. U Italiji je proces ratifikacije pri završetku, dok su Britanija i Nizozemska zaustavile ratifikaciju odnosno notifikaciju tražeći da Hrvatska izruči generala Antu Gotovinu haškom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara