Beljak: Orešković ne može ostati premijer, izbore ne želi jer će nestati

Beljak: Orešković ne može ostati premijer, izbore ne želi jer će nestati

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HSS-a Krešo Beljak ocijenio je "potezom očajnika" poruku premijera Tihomira Oreškovića, za kojega je rekao kako više ne može biti predsjednik Vlade te da je vrijeme za nove izbore.

Premijer Tihomir Orešković poručio je iz Banskih dvora da neće dati ostavku niti je to planirao te je pozvao potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most) da oni odstupe sa svojih dužnosti kako bi Vlada mogla nastaviti s provedbom započetih reformi.

"U svakom slučaju, Tihomir Orešković više ne može ostati predsjednik Vlade. Dođe li do preslagivanja, bit će to Tomislav Karamarko, a ne dođe li do preslagivanja, ide se na nove izbore. Ovo je potez očajnika", istaknuo je Beljak. Oreškoviću zamjera da je postavljen za premijera, a sada poziva ljude koji su bili na izborima da daju ostavke. "Mislim da je to potez očajnika i vrijeme je svakako za nove izbore", ističe Beljak i dodaje kako je to "sumrak demokracije na hrvatski način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Premijer Orešković kaže kako Hrvatskoj nisu u interesu novi izbori. Ne, njemu nisu u interesu novi izbori jer ga neće biti nigdje", tvrdi predsjednik HSS-a. Smatra kako se ništa bez izbora neće dogoditi, nego ćemo i dalje imati to što je i Orešković najavio - vijesti kao što je prodaja Končara. "Ako su dalje na redu Podravka ili slične stvari, onda to ne mogu biti dobre vijesti. To je rasprodaja ostatka ostataka hrvatskog bogatstva", poručio je Beljak.

Najavio je da će se HSS-ovci sutra sastati i donijeti važne odluke, a na pitanje je li moguće da HSS donese odluku da istupi iz Domoljubne koalicije, Beljak je ponovio da će sutra donijeti vrlo važne odluke te u ovom trenutku ništa ne bi prejudicirao, jer želi da to bude stajalište široke baze HSS-a, s obzirom da njihov Glavni odbor ima 136 članova.

"Otvorit ćemo raspravu i mogu reći da vlada veliko nezadovoljstvo unutar stranke. Mi ćemo sutra sigurno donijeti odluke koje neće biti dvosmislene, nego vrlo jasne. Zauzet ćemo jasna stajališta i onda ćemo o njima obavijestiti javnost", istaknuo je Beljak.

Na pitanje je li točno da se još uvijek nije sastao s prvim potpredsjednikom Vlade i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, Beljak kaže da su se sastali, ali da razgovori u smjeru dobrobiti Hrvatske, o onome što bi trebalo biti prvi posao političara, a to je da Hrvatska napokon krene naprijed, još nisu uspjeli razgovarati iz objektivnih razloga koje on razumije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara