BiH: Štrajk u školama hercegovačko-neretvanske županije

U OSNOVNIM i srednjim školama na području hercegovačkoneretvanske županije koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu danas je počeo opći štrajk jer nije prihvaćen zahtjev sindikata upućen županijskoj vladi da se poboljša socijalni položaj prosvjetnih radnika, odnosno da se potpiše granski ugovor za školstvo.

Tim štrajkom prosvjetari iz škola s hrvatskim nastavnim planom i programom pridružili su se prosvjetnim radnicima osnovnih škola u hercegovačko-neretvanskoj županiji s bošnjačkim nastavnim planom i programom koji su u opći štrajk stupili u ponedjeljak.

Trenutačno na području hercegovačko-neretvanske županije rade samo srednje škole s bošnjačkim nastavnim planom i programom ali i profesori iz tih škola najavili su početak štrajka u četvrtak (4. rujna) ukoliko županijska vlada do tada ne riješi njihove socijalne poteškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Današnjim i jučerašnjim štrajkovima u školama u hercegovačko-neretvanskoj županiji odbijen je zahtjev županijske vlade upućen svim direktorima škola da se odustane od štrajka za koje županijska vlada smatra da je nezakonit.

Međutim, predstavnici sindikata prosvjetnih radnika u hercegovačko-neretvanskoj županiji odbacuju takve optužbe županijske vlade. Sindikalni aktivisti najavljuju kako će pozvati stanovnike hercegovačko-neretvanske županije na masovne ulične prosvjede ukoliko se žurno ne riješe socijalne poteškoće prosvjetnih radnika.

(Hina) gp sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara