BIH: ZVONKO JURIŠIĆ NOVI PREDSJEDNIK HSP-A BIH

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH izabrala je u nedjelju u Domaljevcu, na svojem petom redovnom saboru, liječnika iz Posušja Zdravka Jurišića za svog novog predsjednika.

Na petom saboru, na kojem je bilo nazočno 156 izaslanika stranke iz županijskih vijeća i podružnica širom BiH, prihvaćena je i programska deklaraciju stranke za iduće razdoblje u kojoj se traži prvenstveno zaštita nacionalnih interesa hrvatskoga naroda u BiH.

Predsjednik hrvatskog HSP-a Anto Đapić, koji je također nazočio saboru, izrazio je zadovoljstvo što se sabor održava u Domaljevcu, na području Posavine, jer je Domaljevac prvi ustrojio podružnicu stranke u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurišić je rođen 1961. godine u mjestu Zagorje u općini Posušje. Osnovnu je školu završio u Posušju, gimnaziju u Mostaru, a stomatološki fakultet u Sarajevu. Trenutno radi u domu zdravlja u Posušju, kao oralni kirurg. Kirurgiju je završio u Zagrebu. Aktivni je član HSP-a BiH zadnjih pet godina. U svom prvom obraćanju izaslanicima je kazao kako će stranku otvoriti za intelektualce i mlade, kao i čestite ljude, materijalno neovisne.

(Hina) xtbij ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara