Bivši vođa albanskih pobunjenika u Makedoniji predao se na Kosovu

BIVŠI zapovjednik albanskih pobunjenika u sjevernoj Makedoniji Xhemail Hiseni predao se mirovnim snagama NATO-a u istočnom Kosovu, izvijestio je NATO u utorak.

Hisenija, znanog i po ratnom imenu "komandant Jamie Shea", makedonsko je pravosuđe osudilo na sedmogodišnju zatvorsku kaznu u studenom zbog dva bombaška napada, jednog na željezničku prugu Beograd - Skoplje i drugog na glavni gradski trg u Kumanovu.

Smatra se da je Hiseni, zajedno s drugim bjeguncem osuđenim zbog bombaškog napada u Kumanovu Avdijem Jakupijem, tzv. "komandantom Šakalom", vođa ekstremne Albanske narodne armije (AKSh). Tu je skupinu UN-ova administracija na Kosovu proglasila terorističkom organizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najmanje desetak Makedonaca i dva poljska pripadnika mirovnih snaga poginuli su u nizu bombaških napada ove godine u Makedoniji.

Dvjestotinjak policijskih dužnosnika Europske unije raspoređeno je u Makedoniji, kako bi lokalnim vlastima pomogli u uspostavi kontrole nad kriznim područjima i borbi protiv organiziranog kriminala.

(
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara