Bjegunac koji je izmasakrirao sestrinog dečka još uvijek je na području Slovenije

Bjegunac koji je izmasakrirao sestrinog dečka još uvijek je na području Slovenije

SLOVENSKA policija još uvijek nije pronašla odbjeglog zatvorenika i ubojicu Janka Petroviča te dalje provodi intenzivnu pretragu, potvrdio je za 24ur.com glasnogovornik Policijske uprave Ljubljane Leon Keder. Izdana je i međunarodna tjeralica  te je obaviještena i hrvatska policija kao dio redovnog postupka, iako slovenska policija nema podataka koji bi ukazivali na to da je Petrovič napustio Sloveniju i eventualno prešao i u Hrvatsku.

Petrovič je iz strogo čuvanog odjela zatvora Dob pri Mirni pobjegao u četvrtak sakrivši se u vozilo za dostavu hrane koje je hranu trebalo dostaviti u 50 metara udaljenom poluotvorenom odjelu zatvora. Bjegunac je zaprijetio vozaču te ga natjerao da napusti vozilo. Petrovič se odvezao u smjeru rijeke Mirne da bi nakon kilometra napustio vozilo na mokrom travnjaku i nastavio pješke.

Odbjegli ubojica srednje je građe, visine 179 centimetara i ima gustu smeđu kosu. U trenutku bijega na sebi je imao smeđu zatvorsku odoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrovič je služio 11-godišnju kaznu zatvora zbog okrutnog ubojstva sestrina dečka i iživljavanja nad truplom. Kao 21-godišnjak zabio je Velimiru Martinoviču dva-tri puta nož u prsa, osam puta u leđa i nakon toga još sedam puta u glavu.

Dva dana poslije krvavog čina odlučio se riješiti trupla koje je do tada skrivao u ormaru, pa ga je odvezao do šume i izbacio. Nakon idućih pet dana opet se vratio i s trupla žrtve odsjekao glavu i stavio ju u vrećicu te zakopao nekoliko metara dalje.

D.M.
Foto: policija.si

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara