Branka Šeparović: Kristić glavni krivac za neprofesionalizam na HTV-u

NOVINARKA HTVa Branka Šeparović najavila je danas osnivanje skupine novinara pod nazivom "Profesionalci" koja će, kazala je, javno progovoriti o niskoj razini profesionalizma na H-u, za što odgovornim smatra urednika Informativnog programa Nikolu Kristića.

Na konferenciji za novinare u Novinarskom domu Kristića je prozvala glavnim krivcem za neprofesionalni rad u informativnom programu HTV-a i optužila ga da ne dopušta objavljivanje njezinih ekoloških priloga u "Dnevniku".

"Kristić je postao zaštićena krava na HTV-u jer unatoč svojoj potpunoj nestručnosti i neprofesionalnosti samovoljno određuje koji prilozi mogu ući u Dnevnik, a koji ne", rekla je Šeparović.

Najavila je osnivanje novinarske skupine koja će javno progovoriti o svim problemima na HTV-u, posebno o, kako kaže, nestručnim ljudima koji danas obavljaju uredničke i novinarske poslove na televiziji. Nije navela imena novinara koji bi bili u toj skupini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da će se skupina boriti protiv prodaje Trećeg programa i tražiti objavljivanje rezultata državne revizije o poslovanju bivših direktora HRT-a Antuna Vrdoljaka, Ivice Mudrinića i Ivice Vrkića koje je optužila za pljačku imovine HRT-a.

Kristić u izjavi za Hinu nije želio komentirati optužbe Branke Šeparović na njegov račun.

"Sve o slučaju Branke Šeparović u pismenom sam obrazloženju dostavio Uredu ravnatelja HRT-a, a njezine optužbe ne želim komentirati jer su na razini na koju se ne želim spuštati", rekao je Kristić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara