Britanija planira Blairov susret s Gadafijem "čim bude moguće"

BRITANSKA vlada se nada da će britanski premijer posjetiti Libiju "čim to bude moguće", ali još nije određen datum posjeta, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Jack Straw.

Na pitanje o mogućem službenom posjetu Tonyja Blaira Libiji Straw je odgovorio: "O tome smo razgovarali. Nadamo se će posjet biti organiziran čim to bude moguće, ali još nije određen nikakav datum".

Taj će posjet označiti daljnju Gadafijevu integraciju u međunarodnu zajednicu, kojoj uvelike pridonosi i današnji posjet talijanskog premijera Berlusconija Tripoliju, što je prvi posjet jednog zapadnog čelnika Libiji otkako je u prosincu najavljeno napuštanje planova o razvoju oružja za masovno uništenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Straw i Blair su u utorak tijekom jutra razgovarali s libijskim ministrom vanjskih poslova Abdelom Rahmanom Chalghamom, koji se nalazi u prvom posjetu Londonu jednog libijskog šefa diplomacije u posljednjih 20 godina.

Straw je ocijenio da su razgovori s njegovim libijskim kolegom Chalghamom bili "jako korisni".

Šef libijske diplomacije rekao je da je premijeru Blairu predao pismo brigadira Muamara Gadafija dodajući da njegov današnji posjet Velikoj Britaniji predstavlja "pravi diplomatski proboj".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara