BRITANSKI MUSLIMANSKI VOĐE POZIVAJU IMAME DA POMOGNU U BORBI PROTIV TERORIZMA

Britanski muslimanski vođe u srijedu su pozvali sve imame u zemlji da pomognu policiji u borbi protiv terorizma, nakon što je u utorak uhićeno osam sumnjivaca za koje se vjeruje da su britanski muslimani pakistanskog podrijetla.

Poziv je upućen imamima 1.000 džamija, nakon uhićenja i zapljene eksploziva u najvećoj protuerorističkoj akciji provedenoj u toj zemlji od 11. rujna 2001.

Policija je izvijestila kako se vjeruje da su osumnjičeni britanski muslimani pakistanskog podrijetla. U 24 odvojene akcije zaplijenjena je velika količina materijala potrebnog za pravljenje bombi.

"Muslimansko vijeće poslalo je pismo svim imamima u zemlji u kojemu ih se podsjeća da su s opasnošću terorizma suočeni svi", rekao je za Reuters glasnogovornik Muslimanskog vijeća Britanije Inayat Bunglawala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo ih da upozore sve muslimane u Britaniji na oprez te da doprinesu borbi protiv terorizma bilo kakvom informacijom o kriminalnim aktivnostima koje bi policija istražila." Bunglawala je također rekao kako muslimanski čelnici u Britaniji strahuju od protureakcije u zemlji u kojoj živi dva milijuna muslimana, ukoliko se napad realizira u Britaniji.

U britanskom su se tisku u srijedu pojavila nagađanja o mogućim bombaškim napadima koji bi se mogli dogoditi u zračnim lukama, na nogometnim terenima ili u velikim trgovačkim centrima. Neki su sumnjivci uhićeni u blizini londonskih zračnih luka Heathrow i Gatwick.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara