Cavtat: Počela konferencija "Zdravstveno osiguranje u tranziciji"

MEĐUNARODNA konferencija "Zdravstveno osiguranje u tranziciji", koja je danas počela u Cavtatu, već šestu godinu u Hrvatskoj okuplja svjetske stručnjake iz područja zdravstva, medicine i zdravstvenog osiguranja.

Na konferenciji, koja će trajati do 13. listopada, sudjeluje 600 sudionika iz 43 zemlje, a organizatori su Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Londonska Škola za higijenu i tropsku medicinu te londonska Škola za ekonomske i političke znanosti.

Središnji događaj konferencije predviđen je za subotu, kada se očekuje dolazak ministara zdravstva zemalja jugoistočne Europe, koji će raspravljati o budućnosti zdravstvenog osiguranja u Europi i odražavanju tih trendova na zemlje koje pristupaju Europskoj uniji, najavio je direktor Škole narodnog zdravlja Stipe Orešković koji predsjedava konferencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O razvoju zdravstvenog osiguranja govorit će predstavnici Svjetske banke, Svjetske zdravstvene organizacije te stručnjaci iz Njemačke i Velike Britanije.

Razmatrat će se i iskustva tranzicijskih država s dopunskim zdravstvenim osiguranjem, u sklopu čega bi slovenski ministar zdravstva trebao objasniti razloge zašto je Slovenija odustala od modela dopunskog osiguranja koji je od nje preuzela Hrvatska.

Na konferenciji će se također govoriti o budućnosti biotehnologija i njihovu utjecaju na kvalitetu života, o čemu će predavanje održati hrvatski znanstvenik svjetskoga ugleda Miroslav Radman.

Kroz 18 tematskih cjelina raspravljat će se o utjecaju najnovijih dostignuća u genetici na kronične bolesti, dostignućima u liječenju respiratornih infekcija, utjecaju nasilja i medija na zdravlje itd.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara