Četvero ozlijeđenih u dvjema eksplozijama u Venezueli

ČETIRI su osobe ozlijeđene u eksplozijama bombi što su  potresle zgradu španjolskoga veleposlanstva i kolumbijskoga konzulata u glavnome gradu Venezuele Caracasu, službeno je priopćeno.

Policija te napade pripisuje dosad nepoznatoj skupini Bolivijski pokret koja podupire politiku predsjednika Huga Chaveza.

Prva je bomba eksplodirala na parkiralištu španjolskoga ureda za suradnju u razvoju oko 2:30 u noću (7:30 po srednjoeuropskom vremenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U eksploziji je ozlijeđen jedan čuvar, a oštećena je i zgrada veleposlanstva, spaljena su parkirana vozila i razbijeni prozori okolnih zgrada, objavili su izvori u španjolskome ministarstvu vanjskih poslova, a prenosi agencija dpa.

Četvrt sata poslije eksplozija je zatresla i kolumbijski konzulat. Krhotine stakla ozlijedile su troje prolaznika, među njima i jednu djevojčicu.

Pored španjolskoga veleposlanstva nađeni su razbacani leci koji osuđuju kolumbijskoga predsjednika Alvara Uribea i španjolski ´intervencionizam´. Ti su se napadi dogodili nakon što je Chavez u nedjelju održao govor kojim moli Španjolsku i Kolumbiju da se ne miješaju u venecuelanska unutrašnja pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara