Ćorić: S gnušanjem odbacujemo najavu smjene najučinkovitijeg ministra - Hasanbegovića

Ćorić: S gnušanjem odbacujemo najavu smjene najučinkovitijeg ministra - Hasanbegovića

Foto: FAH

HSP AS još jednom se očitovao o aktualnoj političkoj situaciji. U priopćenju su opet napali manjince, ali i SDP i Zorana Milanovića. Komentirali su i najave Darka Milinovića da bi HDZ mogao izbaciti Hasanbegovića iz Vlade ako bi to značilo da će imati potporu manjinaca.

Priopćenje pročitajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovit ćemo politiku HSP AS koja je prepoznatljiva, vjerodostojna i nepromjenjiva. Čuvajući i provodeći pravaštvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor po prvi put smo u 155 godina duge pravaške povijesti preuzeli odgovornost i sudjelujemo u služenju građanima kroz obnašanje vlasti. Naši osvojeni saborski mandati i postignuta politička razina nisu naš cilj nego sredstvo kako bi proveli zacrtane političke ciljeve i predizborna obećanja.

U svjetlu novonastalih političkih turbulencija HSP AS će još jednom ponoviti svoja stajališta. Na snazi je stranačka odluka temeljem koje naši vijećnici, dužnosnici, a posebice saborski zastupnici ne mogu obnašati vlast sa onima koji su Hrvatsku devastirali gospodarski, moralno i demografski. Bivša nesposobna antihrvatska i antikrščanska vlast Zorana Milanovića koju su činili SDP, HNS i SDSS nema znanja niti sposobnosti popraviti učinjenu štetu.

Smatramo kako se SDSS lažno predstavlja kao predstavnik svih Srba jer to ne odgovara činjeničnom stanju, a činjenica kako je SDSS slijednik zločinačke i agresorske politike SDS-a dovodi nas u poziciju da nikada i ni u kakvim okolnostima ne možemo predstavnicima te stranke dati potporu u budućoj Vladi RH niti mi u takvoj možemo sudjelovati. Nerazjašnjena uloga njihovog čelnika Vojislava Stanimirovića u ratnim događanjima u istočnoj Slavoniji te dobro naplaćeno srpstvo njihovog etno srbina Milorada Pupovca prevelik su teret ove U dosadašnjoj političkoj praksi u Hrvatskoj, nakon svakih parlamentarnih izbora zastupnici iz redova nacionalnih manjina podržavali su većinu u Hrvatskom saboru te na taj način štitili interese onih koji su ih poslali u najviše predstavničko tijelo u Hrvatskoj.

Političke ucjene u kojima se navodno traži smjena najučinkovitijeg ministra u Vladi RH dr. sc. Zlatka Hasanbegovića sa krajnjim gnušanjem odbacujemo. Dajemo i dat ćemo potporu struci i sposobnosti ne nužno stranački obojenoj, a svako političko preslagivanje koje će iznjedriti „hrvatskog političkog Frankensteina“ osuđeno je na kratak i neučinkovit politički vijek i mi u njemu nećemo sudjelovati", stoji u priopćenju Pere Ćorića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara