Cres: Udruga dijaliziranih bolesnika prekinuli blokadu ceste nakon 10 minuta zbog policijskog upozorenja

ČLANOVI creskološinjske Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika jutros su, želeći upozoriti javnost da svaki drugi dan na dijalizu moraju putovati u stotinjak kilometara udaljeni Labin, blokirali cestu iznad grada Cresa, no blokadu su prekinuli nakon deset minuta zbog upozorenja policije.

Sedam članova Udruge jednim automobilom i stajanjem na prometnici zaustavili su promet na cesti koja povezuje trajektnu luku Merag i grad Cres s južnim dijelom otoka i Lošinjem. Nakon dolaska policije i policijskog zahtjeva da deblokiraju prometnicu, članovi Udruge to su učinili i promet je otvoren.

Za vrijeme blokade otvaranje prometnice čekalo je dvadesetak automobila i autobus, koji su se uglavnom kretali prema trajektnoj luci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Udruge nezadovoljni su činjenicom da svaki drugi dan moraju odlaziti na dijalizu u najbliži centar u Labinu, koji je od Malog Lošinja udaljen stotinjak kilometara. Živko Zuber, predsjednik Udruge koja okuplja osam osoba, istaknuo je da žele upozoriti na stalno odgađanje otvaranja odjela za hemodijalizu u Malom Lošinju. Drži da su odgovorni lošinjski gradonačelnik Dragan Balija te predstavnici Primorsko-goranske županije, dožupan Zoran Dragičević i član Županijskog poglavarstva za zdravstvo Miomir Zelić koji, kako je rekao Zuber, nisu učinili dostatno da se potakne uspostava tog odjela.

O uspostavi odjela za hemodijalizu nakon obavljenih županijskih priprema odlučuje Ministarstvo zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara