Damir Vanđelić izabran za novog šefa Nadzornog odbora Ine

Damir Vanđelić izabran za novog šefa Nadzornog odbora Ine

Screenshot: YouTube

DAMIR VANĐELIĆ danas je izabran za predsjednika Nadzornog odbora Ine, objavljeno je danas u Ininom priopćenju za medije.

Vanđelića je za predsjednika Nadzornog odbora početkom lipnja predložila Vlada. Tada su za članove Odbora predložili Darija Čehića i Luku Burilovića. Tada je predložen i opoziv dosadašnjih tri hrvatska člana Nadzornog odbora Ine - Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika.

> Predsjednik HGK Luka Burilović ulazi u Nadzorni odbor Ine

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri, pri čemu hrvatska strana predlaže predsjednika. Pet mjesta pripada MOL-u, a tek jedno predstavniku radnika.

Čehića promovirala Markić, a Vanđelić otvoreno kritizira MOL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, kao što je Index već pisao, Dario Čehić je odvjetnik iz Poreča, čije je imenovanje navodno bilo prijedlog MOST-a. Čehić je puno poznatiji široj javnosti kao protivnik Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, a njegovi stavovi promovirani su na portalu kojeg vodi Željka Markić.

> Vlada danas u tajnosti odlučivala o INA-i: Javnost ima pravo znati je li se Karamarko izuzeo

Čehić je tako svojedobno podnio prijedlog za ocjenu ustavnosti odluke o uvođenju zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića u osnovne i srednje škole, te je bio zastupnik 600 roditelja koji su osporavali Kurikulum.

Luka Barilović navodno je bio prijedlog HDZ-a, a Burilović je nasljednik Nadana Vidoševića u HDZ-ovoj tvrdi Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Najzanimljivije se čini imenovanje Damira Vanđelića. Riječ je o bivšem članu NO Ine koji je na suđenju bivšem šefu HDZ-a Ivi Sanaderu bio svjedok koji je naglašavao štetnost sklapanja izmjena međudioničarskog ugovora 2009. te je javno kritizirao ulogu Mola u Ini. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara