Dan odluke u Vrgorcu: Može li Nezavisna lista mladih napokon dokrajčiti lokalni HDZ?

Dan odluke u Vrgorcu: Može li Nezavisna lista mladih napokon dokrajčiti lokalni HDZ?

Foto: Hina

VRGORČANI ove nedjelje u drugome krugu biraju svoga gradonačelnika i to između dvoje kandidata - Nade Jelavić iz HDZ-a i Ante Pranića iz Nezavisne liste mladih.

Nakon što je u sedam sati ujutro otvoreno 26 biračkih mjesta, ukupno 5755 glasača moći će birati tko će voditi njihov grad u naredne četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U drugi krug glasovanja Jelavić i Pranić ušli su nakon što su u prvome krugu gotovo izjednačeni - Jelavić je dobila 1519 glasova,, odnosno 41,09 posto, a Pranić 1508 glasova ili 40,79 posto, a kandidat SDP-HNS-a, Rade Bobanac dobio je 565 glasova, tj. 15,15 posto, tako da će rezultati drugoga kruga glasovanja ovis o tome kome će prikloniti glasači koalicije SDP i HNS.

U prvom krugu glasovanja, 5 .lipnja, izabrano je gradsko vijeće u kojem je najviše vijećnika odvojila NLM, 6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika u GV od 15 vijećnika.

Izlaznost 5. lipnja bila je 64,22 posto, ali jedan i drugi birački stožer najavili su još veći izlazak glasača na biralište, a po 'usijanom' stanju u gradu mogao bi se očekivati i rekordan odziv na birališta, iako su Vrgorčanima ovo treći prijevremeni izbori od zadnjih redovnih lokalnih izbora održanih 2013. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara